Finanční analýza společnosti HelaPC s.r.o. - Zákostelská, Kateřina (2020)
Cílem bakalářské práce je finanční analýza firmy HelaPC s.r.o. a zhodnocení jejích ekonomických výsledků absolutně i relativně (tj. vzhledem ke srovnatelným konkurenčním společnostem) pro potřeby externích uživatelů. Za hlavní firmu jsou analyzované roky 2013 až 2018. Toto období jsem zvolila, abych zaznamenala vývoj podnikání od počátku investování do optické sítě. Za konkurenční firmy jsou zde zanalyzovány roky 2014 až 2017. Období je kratší z důvodu špatné dostupnosti dat vhodných konkurentů. Práce se skládá z praktické části, kam byly zahrnuty i teoretické poznatky potřebné k jednotlivým úkonům analýzy a zhodnocení výsledků analytických výpočtů.