Nemovitost jako investice - Syrovátko, Jáchym; Radová, Jarmila; Silberhornová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá nemovitostmi jako možností investice s cílem určit, zda je výnosnější přímá nebo nepřímá investice do nemovitostí. Teoretická část definuje nemovitost jako součást finančního trhu. Dále se věnuje základním pojmům ohledně nemovitostí, daňovými povinnostmi investora a elementárním popisem oceňování nemovitostí. V práci jsou také popsány aktuální trendy na trhu nemovitostí v České republice a pro porovnání i v Evropské perspektivě. Nastíněn je i očekávaný vývoj trhu nemovitostí. Praktická část se věnuje modelovým investicím do nemovitostí přímou a nepřímou metodou. Přímou investici simuluje nákup investičních bytů v Praze a/nebo v Ústí nad Labem, nepřímá investice modelována investicí do nemovitostních podílových fondů.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses