Zelený konsumerismus a styly psychické obrany - Hojdarová, Barbora; Hubinková, Zuzana, 1971-; Sedlák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá zeleným konsumerismem a styly psychické obrany. Cílem bylo zjistit, zda se vztah mladých lidí k životnímu prostředí a míra jejich proenvironmentálního chování liší od průměrné populace ČR. V první, teoretické části této práce, jsou charakterizovány pojmy zelený konsumerismus a strategie psychické obrany, je zde popsán rozdíl mezi zeleným konsumerismem a udržitelnou spotřebou, jednotlivé styly a strategie psychické obrany a jejich možný vývoj z maladaptivních do adaptivních stylů obrany. Poznatky z teoretické části byly použity jako podklad pro část praktickou, v rámci které bylo provedeno dotazníkové šetření, jehož výsledky byly srovnány s výsledky studie veřejného mínění. Dle průzkumu této bakalářské práce se vztah mladých lidí k životnímu prostředí a míra jejich proenvironmentálního chování skutečně v určitých oblastech liší, interpretace těchto výsledků a poznatků celé práce je shrnuta v závěrečné části práce.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses