Návrh modelové aplikace pro řízení distribuce zboží pro supermarkety - Pavlů, Vojtěch (2020)
V této práci je popsán celý vývoj komunikačního nástroje pro správu výměny dat mezi supermarketem (či jiným obdobným prodejcem) a zákazníkem. Tento vývoj počíná od popisu odvětví a podniku v tomto odvětví, stanovením důležitých oblastí, které je třeba při tvorbě nástroje zpracovat, samotným vývojem a testováním vytvořených komponent.Konkrétní analýza se sestává z marketingových nástrojů určených k mapování silných a slabých stránek podniku, faktorů působících na podnik v odvětví a základního zkoumání vzorců chování spotřebitele.Formulace rámce systému je tvořena pomocí procesů v notaci EPC, z nichž je formulován návrh řešení včetně univerzální klient-server platformy pro umožnění prakticky libovolné komunikace v rámci podniku. Ta je tvořena v jazyce Java a nad ní je sestaven soubor nástrojů pro naplnění potřeb samotné komunikace mezi stanovenými subjekty, a to s podporou pro desktop. Při vývoji autor uvažoval i jistý druh zabezpečení a to především pomocí protokolu SSL/TLS pro předejití bezpečnostním trhlinám typu Man in the Middle. V rámci práce je také navrženo několik testů, jejichž úspěšné splnění lze považovat za naplnění cílů této práce.