Ocenění společnosti Koutný spol. s.r.o. - Zacharieva, Tereza; Krabec, Tomáš, 1981-; Staňková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této diplomové práce je odhad tržní hodnoty společnosti Koutný spol. s.r.o. k datu ocenění 31. 12. 2018 pro interní účely společnosti. Hlavní metodou pro stanoveni tržní hodnoty bude, po posouzení splnění předpokladu going concern, metoda diskontovaných peněžních toků ve variantě DCF entity. Na začátku práce budou nejprve shrnuty úvodní informace a specifika oceňované společnosti, dále budou provedeny finanční a strategická analýza, na základě kterých budou prognózovány generátory hodnoty a sestaví se finanční plán. Poslední část bude tvořit samotné ocenění společnosti metodou DCF entity, jako kontrolní metoda ocenění bude použita též metoda tržního porovnání.
Vedoucí práce: Tomáš Krabec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses