Návrh programovacího jazyka - Jedlička, Adam; Vencovský, Filip; Matisko, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Programovací jazyky tvoří jeden z hlavních stavebních bloků informatiky. Každý je jiný a vytvořený za různým účelem. Cílem této bakalářské práce je seznámení s technikami a postupy využitými při vytváření jazyka a následný návrh a implementace nového, interpretovaného, objektově orientovaného jazyka syntakticky vycházejícího z rodiny jazyka C, jehož interpretr je implementován v C. V práci jsou představeny a demonstrovány principy parserů, kompilátorů, interpretrů a garbage collectorů.Veškerý zdrojový kód je k nalezení v repositáři na následující adrese: https://github.com/adamjedlicka/blu .
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses