Fundamentální analýza měnového páru GBP/JPY - Kotačka, David (2020)
Cílem této práce je ověřit platnost teorií determinantů měnových párů napříkladu měnového páru GBP/JPY.Teoretická část této práce je věnována obecným teoriím měnových kurzů. Dáledeterminantům měnových kurzů, tedy teoriím, které se snaží vysvětlit pohyby měnovýchkurzů a základním vlastnostem a typům časových řad.Praktická část je věnována empirické verifikaci determinantů měnového páruGBP/JPY.