Fundamentální analýza měnového páru GBP/JPY - Kotačka, David; Vejmělek, Jan; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této práce je ověřit platnost teorií determinantů měnových párů napříkladu měnového páru GBP/JPY.Teoretická část této práce je věnována obecným teoriím měnových kurzů. Dáledeterminantům měnových kurzů, tedy teoriím, které se snaží vysvětlit pohyby měnovýchkurzů a základním vlastnostem a typům časových řad.Praktická část je věnována empirické verifikaci determinantů měnového páruGBP/JPY.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses