Introverti ako lídri - Kuderjavá, Alexandra (2020)
Diplomová práca sa zameriava na skúmanie vzťahu medzi osobnostnými rysmi introverta a jeho líderskými schopnosťami. Cieľom práce bolo teoreticky zdôvodniť a empiricky dokázať fakt, že dobrým lídrom nemusí byť len extrovertná osobnosť. Na tejto báze bol riešený výskumný problém týkajúci sa toho, ako sú introvertné črty vo vedení využívané úspešnými, introvertnými lídrami so zameraním na „engagement“ a „empowerment“ pracovníkov, zvládanie konfliktu, rozhodovanie a ovplyvňovanie ostatných.