Zhodnotenie ekonomického vývoja a návrh finančnej stratégie BAŤA, akciová společnost - Moťovská, Michaela; Boukal, Petr, 1962-2022; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotenie ekonomického vývoja na základe finančnej analýzy a návrh finančnej stratégie spoločnosti Baťa, a.s. Práca sa skladá z dvoch hlavných častí: teoretickej a praktickej. V prvej časti sú definované základné pojmy a jednotlivé nástroje finančnej analýzy, ktoré sú následne použité v praktickej časti. Dôraz je kladený na horizontálnu a vertikálnu analýzu, pomerové ukazovatele, ekonomickú pridanú hodnotu a bankrotové a bonitné modely. Zdroje dát predstavujú výhradne voľne dostupné sekundárne zdroje v podobe účtovných výkazov, stránok Ministerstva priemyslu a obchodu či publikovaných článkov. Práca uvažuje aj s problematikou súčasnosti, a to pandémiou Covid-19. V závere práce sú identifikované silné a slabé stránky s príležitosťami a hrozbami, z ktorých sú pomocou SWOT matice navrhnuté stratégie do budúcnosti.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses