Podpora work-life balance opatrení vo firmách ako nástroj prevencie pred syndrómom vyhorenia - Raisová, Paulína; Říhová, Gabriela; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Hlavnou témou diplomovej práce sú opatrenia v organizáciách zamerané na podporu work-life balance, ktorých zavedením je možné predísť syndrómu vyhorenia. Cieľom práce je zistiť hlavné príčiny stavu vyhorenia u vybranej skupiny respondentov, ktoré súvisia s pracovnými faktormi a následne navrhnúť konkrétne opatrenia, ktoré môžu organizáciám pomôcť v prevencii syndrómu vyhorenia. Pre splnenie cieľa práce bol zvolený kvalitatívny výskum formou hĺbkových pološtruktúrovaných rozhovorov so šiestimi respondentmi, ktorí prekonali syndróm vyhorenia. Získané dáta boli analyzované a vyhodnocované pomocou softvéru MAXQDA 2020. Na základe výsledkov výskumu boli navrhnuté hlavné organizačné opatrenia na prevenciu vyhorenia, medzi ktoré patria flexibilné pracovné podmienky, odborné školenie vedenia organizácií v oblasti duševného zdravia, či bezplatná možnosť návštevy psychológa na pracovisku.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses