Dopady regresního faktoringu na ukazatele ve finanční analýze podniku - Nachtigalová, Natálie (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá faktoringem, jakožto jednou z možností forem financování podniku. V rámci teoreticky zaměřené části práce bylo využito rešerše odborné české i zahraniční literatury, na jejímž základě byly vymezeny základní pojmy, princip fungování faktoringu, analýza trhu a prostředí společně se zahraničním srovnáním. Prakticky zaměřená část práce je věnována dvěma tematickým oblastem. První je zaměřena na účetní zachycení faktoringových operací v souladu s platnou českou legislativou. Druhá popisuje konkrétní dopady při použití regresního faktoringu na ukazatele finanční analýzy, jež jsou demonstrovány na modelovém příkladu podniku. Pomocí výsledných hodnot jsou vytvořena finanční doporučení a celkové zhodnocení přínosů pro podnik s ohledem na použití faktoringu.