Dopady regresního faktoringu na ukazatele ve finanční analýze podniku - Nachtigalová, Natálie; Rýdlová, Barbora, 1976-; Poborský, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá faktoringem, jakožto jednou z možností forem financování podniku. V rámci teoreticky zaměřené části práce bylo využito rešerše odborné české i zahraniční literatury, na jejímž základě byly vymezeny základní pojmy, princip fungování faktoringu, analýza trhu a prostředí společně se zahraničním srovnáním. Prakticky zaměřená část práce je věnována dvěma tematickým oblastem. První je zaměřena na účetní zachycení faktoringových operací v souladu s platnou českou legislativou. Druhá popisuje konkrétní dopady při použití regresního faktoringu na ukazatele finanční analýzy, jež jsou demonstrovány na modelovém příkladu podniku. Pomocí výsledných hodnot jsou vytvořena finanční doporučení a celkové zhodnocení přínosů pro podnik s ohledem na použití faktoringu.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses