Strategická analýza okolí společnosti Bohemia Sekt s.r.o. - Kuznetsova, Nelli; Boukal, Petr, 1962-2022; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá identifikací faktorů, které tvoří hrozby nebo příležitosti pro podnik Bohemia Sekt s.r.o., a to pomocí metod strategické analýzy okolí společnosti. Přínosem práce jsou doporučení pro budoucí rozvoj společnosti. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části byly definovány základní pojmy dané problematiky a popsány postupy použitých metod. V praktické části byl popsán podnik Bohemia Sekt s.r.o. a byla provedena strategická analýza okolí, ve kterém působí. Analytické metody, které byly použity v práci, jsou: PESTEL, charakteristika odvětví, mapa konkurenčních skupin, Porterův model 5 sil, analýza zájmových skupin. Závěrem práce bylo navrženo doporučení pro budoucí rozvoj podniku na základě shrnutí klíčových hrozeb a příležitostí.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses