Strategická analýza vnitřních stránek podniku TÜV SÜD Czech, s.r.o. - Bruncko, Michal (2020)
Obsahem této práce je strategická analýza zaměřená na vnitřní stránky společnosti TÜV SÜD Czech společně s analýzou konkurence. Cílem práce je tyto vnitřní stránky identifikovat, zjistit silné a slabé stránky a srovnat je s konkurencí. Přesné definování silných a slabých stránek je nezbytné pro budoucí strategické směřování podniku. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoreticko-metodickou a praktickou část. V metodicko-teoretické části jsou popsány dle odborné literatury analýzy a postupy, které jsou poté použity pro výzkum v praktické části na konkrétní podnik. Jedná se o analýzy mikrookolí se zaměřením na výzkum konkurence, analýzy vnitřních stránek podniku a shrnutí těchto zjištění ve SWOT analýze. Na závěr jsou stanovena doporučení pro dlouhodobé zlepšení fungování podniku.