Současné trendy v business intelligence - Ševčík, Ondřej; Fortinová, Jana; Vančo, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na identifikaci a analýzu současných trendů v business intelligence. Cílem práce je analyzovat aktuální trendy a demonstrovat, které z těchto trendů již využívá softwarové řešení Power BI od společnosti Microsoft a jak by mohly být nápomocny při zpracování dat o odvysílaných pořadech v televizní společnosti.Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám výběrem a analýzou konkrétních trendů, zdůvodňuji výběr Power BI pro další práci a představuji architekturu Power BI. V praktické části se věnuji analýze a transformaci dat a také demonstruji pomoc jednotlivých trendů při transformaci a pro lepší pochopení dat.Přínosy této práce jsou ve vytvoření analytického dokumentu, který čtenáře seznamuje se současnými trendy v BI a jejich pomocí při zpracování dat v televizní společnosti, ale také ve vytvoření podkladu pro další uživatele Power BI, jak snadno transformovat data a jak využít některé ze současných trendů v praxi.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses