Analýza výzev datové analytiky a dat stolního tenisu pomocí platformy Alteryx - Žydyk, Roman; Fortinová, Jana; Heřmanský, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Vzhledem k dnešní době, kdy se data hromadí a vyskytují téměř všude, je nutné umět s nimi správně nakládat – ať se jedná o získávání, upravování, ukládání či vizualizaci dat. Důležitým prvkem práce s daty je jejich analýza a následné získávání informací a znalostí a navazující konání na základě zjištění. Tato práce se věnuje právě datové analytice za použití nástroje Alteryx nad daty stolního tenisu.Primárním cílem této práce je analýza současných výzev datové analytiky a jejich řešení pomocí analytické platformy Alteryx. Cíl bude dosažen skrze rešerši relevantní literatury a zkušeností autora. Čtenář se detailně seznámí s Alteryxem, jeho součástmi, funkcionalitami a praktickým použitím při získávání a transformaci dat.Sekundárním cílem je deskriptivní analýza dat České asociace stolního tenisu při demonstrování funkcionalit Alteryxu. Cíl bude dosažen získáním a zpracováním dat z veřejného portálu STIS České asociace stolního tenisu a následnou vizuální analýzou.Výsledkem a přínosy práce je seznámení čtenáře s • výzvami, jimž je třeba čelit v procesu datové analýzy, • analytickou platformou Alteryx,• aktuální a historickou situací stolního tenisu v ČR a ve světě.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses