Marketing v ilustrátorství v ČR - Wankeová, Josefina; Černá, Jitka, 1961-; Vítová Dušková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá marketingem v ilustrátorství v České republice, konkrétně marketingem na B2B trhu. Cílem této práce bylo identifikovat specifika marketingu ilustrátorské tvorby v rámci B2B a vytvořit schémata procesu marketingových aktivit současných ilustrátorů. Druhým cílem bylo nalézt oblasti marketingu, které ilustrátoři považují za problematické, a navrhnout postupy, které by mohly pomoci s jejich efektivním řešením.Poznatky v hlavním textu práce vychází z dat ze tří výzkumů – hloubkových rozhovorů s ilustrátory, firemních rozhovorů se zástupci nakladatelství a expertních rozhovorů s odborníky na marketing v ilustraci a českou ilustrátorskou scénu.Nejprve se v této práci věnuji strategickým oblastem. Konkrétně cílovým skupinám, konkurenci a osobní značce, neboť všechny tyto oblasti se promítají do dalších marketingových aktivit ilustrátorů. Následně rozebírám v kontextu ilustrátorů konkrétní části marketingového mixu – produkt, cenotvorbu, distribuci a marketingovou komunikaci – a specifické taktické postupy v rámci těchto oblastí.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses