Analýza využívania eko-inovácií vo vybraných spoločnostiach na Slovensku - Badidová, Eva (2020)
Diplomová práca približuje pojem eko-inovácie a zároveň prináša ucelený pohlaď na postavenie eko-inovácií v prostredí Európskej únie. Bližšiu pozornosť venuje eko-inovačným aktivitám v podmienkach Slovenskej republiky. Popisuje bariéry a hnacie sily eko-inovácií na Slovensku a ich následné využite v praxi. Zameriava sa na príležitosti pre zavedenie a rozširovanie eko-inovácií v malých a stredných podnikoch, motivačné faktory, finančnú podporu a ich prínosy. Následne práca približuje proces implementácie eko-inovácií a jej jednotlivé kroky. Cieľom práce je zanalyzovať súčasný stav eko-inovácií vo vybraných spoločnostiach na Slovensku a identifikovať ich kľúčové problémy s nimi spojené. Na základe spolupráce s konkrétnymi eko-inovačnými spoločnosťami na Slovensku a následnej analýzy dotazníkového šetrenia budú formulované odporúčania v súvislosti s využívaním eko-inovácií na Slovensku.