Potenciál promítání českých filmů pro cizince v Praze - Šenfeldová, Anna (2020)
Cílem práce je zjistit, zda existuje na trhu pražských kin poptávka pro podnikatelský záměr promítání českých filmů s anglickými titulky a vzdělávacím úvodem pro cizince a zda má tento podnikatelský záměr potenciál uspět v tržním prostředí. V teoretické části je obecně popsána struktura podnikatelského plánu a metody tvorby jeho obsahu. Zároveň jsou tyto zásady aplikovány na oblast kultury. V praktické části jsou pak na pozadí rámce podnikatelského plánu rozebrány veškerá kritéria pro posouzení potenciálu tohoto záměru, jako je především konkurenční výhoda, velikost segmentu, finanční stabilita či přítomnost rizik. Práce došla k závěru, že podnikatelský záměr není vhodný pro tržní prostředí, nicméně zájem cílové skupiny zde je a s určitými modifikace by se projekt uskutečnit mohl.