Výběr nástrojů pro bezpečnou komunikaci v malém IT týmu - Svoboda, Lukáš (2020)
Práce se zabývá hodnocením bezpečnosti aplikací pro instant messaging a jejich další požadované funkcionality jako nástrojů pro komunikaci v malém IT týmu. Hodnocení je prováděno hlavně na základě použitých kryptografických funkcí použitých pro end to end šifrování v dané aplikaci a bezpečnost těchto algoritmů podle reportů organizací ENCRYPT csa a NIST.Další hodnocenou funkcionalitou je hlavně možnost napojení externích systémů, jako například reporting serveru, do komunikací s relevantními členy týmu.Aplikace byly vybrány z již neaktuálního porovnání EFF, ze kterého byly odstraněny aplikace s ukončenou podporou a výsledné aplikace byly jedna po druhé hodnoceny podle dříve stanovených kritérií.Na základě těchto hodnocení byla, jako doplněk pro snadnou vizualizaci a rychlou orientaci ve výsledcích, sestavena tabulka, ze které snadno vyčteme základní informace potřebné pro výběr kandidátů k nasazení.