Výběr nástrojů pro bezpečnou komunikaci v malém IT týmu - Svoboda, Lukáš; Pavlíček, Luboš; Palovský, Radomír, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Práce se zabývá hodnocením bezpečnosti aplikací pro instant messaging a jejich další požadované funkcionality jako nástrojů pro komunikaci v malém IT týmu. Hodnocení je prováděno hlavně na základě použitých kryptografických funkcí použitých pro end to end šifrování v dané aplikaci a bezpečnost těchto algoritmů podle reportů organizací ENCRYPT csa a NIST.Další hodnocenou funkcionalitou je hlavně možnost napojení externích systémů, jako například reporting serveru, do komunikací s relevantními členy týmu.Aplikace byly vybrány z již neaktuálního porovnání EFF, ze kterého byly odstraněny aplikace s ukončenou podporou a výsledné aplikace byly jedna po druhé hodnoceny podle dříve stanovených kritérií.Na základě těchto hodnocení byla, jako doplněk pro snadnou vizualizaci a rychlou orientaci ve výsledcích, sestavena tabulka, ze které snadno vyčteme základní informace potřebné pro výběr kandidátů k nasazení.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses