Cash pooling a kontokorent ve finanční analýze - Gajarová, Dagmar (2020)
Cílem této práce je poukázat na vliv cash poolingu a kontokorentu na vybrané ukazatele finanční analýzy a navrhnout možnosti, jak by bylo možné se s tímto vlivem na hodnotu vybraných ukazatelů finanční analýzy vypořádat. Teoretická část práce se zabývá představením nástrojů cash pooling a kontokorent, uvedením vybraných ukazatelů finanční analýzy, které jsou výrazně ovlivněny těmito nástroji a navržením možností zohlednění vlivu cash poolingu a kontokorentu na jejich hodnotu. Praktická část uvádí aplikaci vybraných ukazatelů na vybrané podniky využívající cash pooling a kontokorent (Nestlé Česko s.r.o., Mondelez Czech Republic s.r.o) a na podniky, které tyto nástroje nevyužívají (Mars Czech s.r.o., Marlenka international s.r.o.) Následně u podniků využívající cash pooling a kontokorent jsou aplikována navržené možnosti zohlednění a zhodnocení hodnot ukazatelů před úpravou a po úpravě.