Cash pooling a kontokorent ve finanční analýze - Gajarová, Dagmar; Rudolfová, Lucie; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této práce je poukázat na vliv cash poolingu a kontokorentu na vybrané ukazatele finanční analýzy a navrhnout možnosti, jak by bylo možné se s tímto vlivem na hodnotu vybraných ukazatelů finanční analýzy vypořádat. Teoretická část práce se zabývá představením nástrojů cash pooling a kontokorent, uvedením vybraných ukazatelů finanční analýzy, které jsou výrazně ovlivněny těmito nástroji a navržením možností zohlednění vlivu cash poolingu a kontokorentu na jejich hodnotu. Praktická část uvádí aplikaci vybraných ukazatelů na vybrané podniky využívající cash pooling a kontokorent (Nestlé Česko s.r.o., Mondelez Czech Republic s.r.o) a na podniky, které tyto nástroje nevyužívají (Mars Czech s.r.o., Marlenka international s.r.o.) Následně u podniků využívající cash pooling a kontokorent jsou aplikována navržené možnosti zohlednění a zhodnocení hodnot ukazatelů před úpravou a po úpravě.
Vedoucí práce: Lucie Rudolfová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses