Bankrotní modely ve finanční analýze - Louženská, Štěpánka (2020)
Tato bakalářská práce má za cíl ověřit na vybraných podnicích, zda bankrotní modely Tafflerův, Zmijewskeho a index IN05 mají schopnost včas upozornit na blížící se úpadek podniku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části dojde především k představení vybraných bankrotních modelů. V navazující praktické části budou popsané modely aplikovány na pět vybraných společností ze zpracovatelského průmyslu, u kterých bylo rozhodnuto o úpadku. Dále bude sledován vývoj poměrových ukazatelů obsažených ve vybraných bankrotních modelech. Následně dojde ke zhodnocení dosažených výsledků a porovnání bankrotních modelů.