Bankrotní modely ve finanční analýze - Louženská, Štěpánka; Šmídová, Radana, 1977-; Ivašyna, Viktoria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce má za cíl ověřit na vybraných podnicích, zda bankrotní modely Tafflerův, Zmijewskeho a index IN05 mají schopnost včas upozornit na blížící se úpadek podniku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části dojde především k představení vybraných bankrotních modelů. V navazující praktické části budou popsané modely aplikovány na pět vybraných společností ze zpracovatelského průmyslu, u kterých bylo rozhodnuto o úpadku. Dále bude sledován vývoj poměrových ukazatelů obsažených ve vybraných bankrotních modelech. Následně dojde ke zhodnocení dosažených výsledků a porovnání bankrotních modelů.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses