Teorie a praxe vícestupňové úlohy obchodního cestujícího v ČR - Vávra, Vojtěch; Jablonský, Josef, 1955-; Sokol, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato práce se zabývá především vícestupňovým problémem obchodního cestujícího. Obsahuje krátce sepsanou historii. V teoretické části jsou formulovány ekonomické i matematické modely těchto problémů s rozšířením o minimální a maximální meze pro počet měst, které má každý obchodní cestující navštívit.V části praktické jsou tyto modely implementovány na vybraných místech České republiky.Řešení těchto problémů jsou získána pomocí programu MPL for Windows a řešitele GUROBI.V závěru práce jsou všechny použité modely porovnány a vyhodnoceny nejen číselně, ale i na mapě.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses