Jak složité je získat odpočet na podporu výzkumu a vývoje? : - Vavrečková, Kateřina (2020)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jak složité je získat odpočet na podporu výzkumu a vývoje. Bylo provedeno srovnání čerpání podpory v jednotlivých letech a představeny změny po novele v Zákoně o dani z příjmu. Komplikovanost pro získání odpočtu je zjištěna na základě dotazníkového šetření, do kterého se zapojili finanční úřady a daňoví poradci. Výsledky dotazníkového šetření jsou srovnány se zkušenostmi firem, které se k odpočtu vyjádřily.