Jak složité je získat odpočet na podporu výzkumu a vývoje? - Vavrečková, Kateřina; Klazar, Stanislav, 1974-; Kudrna, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jak složité je získat odpočet na podporu výzkumu a vývoje. Bylo provedeno srovnání čerpání podpory v jednotlivých letech a představeny změny po novele v Zákoně o dani z příjmu. Komplikovanost pro získání odpočtu je zjištěna na základě dotazníkového šetření, do kterého se zapojili finanční úřady a daňoví poradci. Výsledky dotazníkového šetření jsou srovnány se zkušenostmi firem, které se k odpočtu vyjádřily.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses