Ochrana spotrebiteľa na finančnom trhu - Janitorová, Bronislava (2020)
Bakalárska práca sa zaoberá ochranou spotrebiteľa na odvetviach finančného trhu.Definuje postavenie spotrebiteľa a jeho ochrany z pohľadu Českej republiky, Slovenskejrepubliky a Európskej únie. Popisuje vznik ochrany spotrebiteľa a jeho osobných údajov.Práca ďalej charakterizuje, prostredníctvom metód deskripcie, ako jednotlivé opatreniaa regulačné aspekty pokrývajú ochranu spotrebiteľa na finančnom trhu a porovnávačinnosť inštitúcií, ktoré sa zaoberajú ochranou spotrebiteľa. Cieľom práce je poukázané namožnosti ochrany spotrebiteľa z hľadiska bankovníctva, poisťovníctva a kapitálovéhotrhu. Prínosom je tiež priblíženie mimosúdneho riešenia spotrebiteľských sporov a vykonaný prieskum spokojnosti spotrebiteľov s uplatňovaním práv spotrebiteľovv praxi.