Návrh databáze pro bankovní aplikaci - Šlégr, Martin (2020)
Tato práce se zaměřuje na návrh databáze pro bankovní aplikaci, která má sloužit k vyplňování údajů o klientech banky do smluv a tím zlepšit časovou efektivitu příslušného procesu. Cílem práce bylo vytvořit vhodnou strukturu databáze s ohledem na stanovené požadavky.Na základě specifikace a analýzy požadavků pro aplikaci byla struktura databáze navržena přes konceptuální a fyzický datový model a jejich optimalizací převážně pomocí normalizačních pravidel a indexace.Výsledkem práce je schválený návrh databáze a SQL kód k jejímu sestavení, který bude použit pro následnou implementaci a testování.