Analýza používání sociálních sítí žáky 2. stupně základní školy - Sychra, Arnošt; Čermák, Radim; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
V této práci se autor zabývá problematikou sociálních sítí, konkrétně jejich významem v životě žáků 2. stupně základní školy. Cílem práce je zanalyzovat vztah žáků 2. stupně základní školy k sociálním sítím, tedy jaké sociální sítě využívají, z jakého důvodu, jak vnímají bezpečnost a soukromí na sociálních sítích a také jestli se domnívají, že lze sociální sítě využít během školní výuky nebo pro sebevzdělávání. Pro naplnění cílů je nejprve vymezen teoretický rámec týkající se vývoje sociálních sítí a možných rizik, které sociální sítě mají. Dále je představen konkrétní příklad nastavení soukromí na sociální síti Facebook a také seznam 15 obecných zásad pro bezpečné užívání sociálních sítí. Samotná analýza používání sociálních sítí žáky 2. stupně základní školy je provedena pomocí elektronického dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 201 respondentů. Výsledky mimo jiné ukázaly, že sociální sítě jsou již běžnou součástí života žáků a že jsou žáci poměrně dobře informovaní o možných hrozbách sociálních sítí. Výstupem práce jsou tedy informace o vztahu žáků k sociálním sítím, které mohou být velmi užitečné pro rodiče, učitele nebo školní metodiky prevence.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses