Marketingový plán na regionální expanzi festivalu Slamák - Vyskočilová, Klára (2020)
Hlavním cílem bakalářské práce je zpracování marketingového plánu na regionální expanzi festivalu Slamák, který zaštiťuje multimediální značka Pigy spadající do skupiny Active Radio a.s. Tato práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se vymezuje na základní pojmy a postupy, o ty se následně opírá část praktická. V té je proveden benchmarking pro zjištění vhodného regionu, v němž je následně provedeno dotazníkové šetření, které pomocí kontingenční a frekvenční analýzy odhalí pohled a charakteristiku cílových skupin potenciálních návštěvníků. Na tomto základě je postaven následný marketingový plán, který zahrnuje situační analýzu, marketingové cíle, marketingovou strategii a taktiku a plánování zdrojů. Tato práce výrazně pomůže pro rozhodnutí, zdali se bude festival rozšiřovat do jiného města, či zůstane nadále pouze v Praze.