Carsharing a jeho porovnání s jinými dopravími segmenty - Snisarenko, Oleksii (2020)
Cílem této bakalářské práce bylo popsat a analyzovat trh služeb pro sdílení automobilů z hlediska dostupnosti, kvality a pohodlí uživatelů služeb v hlavním městě České republiky. Teoretická část je založena na popisu hlavních segmentů dopravní logistiky jak z hlediska veřejného, tak z hlediska jednotlivých druhů dopravy. V této části jsou také popsány historie a technické aspekty související s provozováním služeb sdílení automobilů a způsoby jejich rozvoje. Praktická část je zaměřena na popis a srovnání jednotlivých firem se zabývajícím sdílením automobilů z pohledu spotřebitele a na identifikaci nejlepšího hráče na trhu služeb, jakož i na srovnání sdílení automobilů s jinými typy vozidel nebo služeb určených pro komerční přepravu cestujících.