Komparácia investícií domácností do finančných produktov vo vybraných krajinách - Richter, Marco (2020)
Bakalárska práca sa zameriava na komparáciu aktuálnych možnosti investovania českých a nemeckých domácnosti. Cieľom je zhodnotiť v ktorej krajine majú domácnosti lepšie ponuky úročenia svojich úspor, ktoré sa rozhodnú investovať. V teoretickej časti práce sú popísané teoretické aspekty užitia príjmov, ktoré sa môžu buď spotrebovať alebo usporiť, pričom práve úspory tvoria zdroj pre investície. Taktiež sú bližšie popísané finančné inštitúcie, ktorých produkty sú najpopulárnejšie, a ich inštrumenty. Empirická časť práce rozoberá na začiatku finančné imanie priemernej nemeckej a českej domácnosti. Následne sa rieši charakteristická ponuka finančných produktov pre vybrané krajiny. Z ponuky vyplýva zoznam najpopulárnejších derivátov, ktoré slúžili ako predmet komparácie. V závere sa zosumarizujú výsledky komparácie a zhodnotia sa výstupy praktickej časti.