Integrované dopravní systémy v Katalánsku - Bláhová, Markéta; Zelený, Lubomír; Sítora, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá integrovanými dopravními systémy na území jedné španělské autonomní oblasti a to v Katalánsku. Hlavním cílem práce je detailní rozbor tamních čtyř integrovaných dopravních systémů a jejich následné srovnání. Pro objasnění hlavního cíle bylo nutné vypracovat cíle dílčí: představení a funkce tamních kompetentních orgánů, objasnění významnosti veřejné hromadné dopravy vzhledem k ostatním přepravním možnostem, objasnění způsobu financování veřejné hromadné dopravy na daném území, analýza dat mobility spolu s využitím dopravních prostředků, srovnání užití kolejové a autobusové dopravy spolu s tarifní analýzou atp. Jako zdroj informací sloužily především sekundární data od tamních autorit. K provázanosti jednotlivých témat a získání uceleného obrázku přispěly vlastní zkušenosti a pozorování autorky z dob žití na daném území. Pro propojení dvou hlavních zkoumaných oblastí (tarif a počty přepravených) byla provedena regresní analýza. Srovnání všech čtyř katalánských integrovaných dopravních systémů proběhlo v poslední kapitole spolu s náměty k dalšímu bádání.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses