Vplyv národnej kultúry na hodnotenie kvality ubytovacích služieb - Kladivíková, Zuzana (2020)
Táto diplomová práca sa venuje zákazníckej spokojnosti v medzinárodnom kontexte. Jej cieľom je preskúmať, ako jednotlivé kultúrne predispozície ovplyvnia zákaznícke hodnotenie spokojnosti so službou v kontexte hotelových služieb. Ako model využíva Hofstedeho typológiu kultúr a na jej základe zisťuje vplyv každej dimenzie na celkovú spokojnosť s pobytom. Táto práca využíva vzorky údajov o spokojnosti zákazníkov ubytovacích jednotiek z 31 krajín získaných z internetových stránok spoločnosti Booking.com.