Návrh a implementace aplikace pro návštěvníky Zoo Praha - Pelc, Marek; Růžička, Vojtěch; Kusý, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá procesem návrhu a implementace mobilní aplikace pro návštěvníky pražské zoo. Práce si klade za cíl vytvořit prototyp aplikace, která návštěvníkovi zkvalitní jeho zážitek z návštěvy zoo a bude dostupná na všech v dnešní době relevantních mobilních platformách. První část práce tvoří analýza prostředků, které zoo svým návštěvníkům nabízí. Ve spolupráci s vedením a zaměstnanci zoo se identifikovaly potřeby návštěvníků, které by měla aplikace uspokojovat. Výsledek následně práce porovnává s existujícími řešeními v jiných evropských zoo. Druhá část čtenáři objasňuje koncepty způsobů vývoje mobilních aplikací a definuje sadu otázek, které je vhodné si položit před výběrem vývojového přístupu. Práce tyto otázky zodpovídá a jako ideální způsob pro vytvoření mobilní aplikace pro návštěvníky zoo volí přístup hybridní. Následuje teoretický rozbor technologií využitých při vývoji aplikace. V poslední části popisuje práce čtenáři jednotlivé kroky procesu vývoje a vysvětluje řešení vybraných problémů. Výsledkem této práce je multiplatformní prototyp aplikace, která řeší potřeby návštěvníka zoo.
Vedoucí práce: Vojtěch Růžička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses