Využitie Google Ad Grants neziskovými organizáciami v Českej republike - Šľachtová, Petra; Stříteský, Václav; Šíma, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práca sa zaoberá využívaním programu Google Ad Grants neziskovými organizáciami v Českej Republike. Hlavným cieľom je zistiť aký je prístup neziskových organizácií k online marketingu, aké je povedomie českých neziskových organizácií o existencii programu Google Ad Grants, aký je ich prístup k správe účtov Ad Grants a pre aké segmenty neziskového sektoru je program určený. Výskum prebehol v dvoch častiach. Kvalitatívna časť, ktorá skúmala názory šiestich expertov prebehla formou pološtruktúrovaných rozhovorov. Kvantitatívna časť prebehla prostredníctvom online dotazníkového šetrenia medzi 266 vybranými neziskovými organizáciami. Výsledky výskumu naznačujú, že online marketing tvorí stále menšiu časť marketingových aktivít neziskových organizácií. Povedomie o Ad Grants v Českej republike je pomerne malé. Vhodnosť využitia programu neovplyvňuje segment pôsobenia, ale skôr obsah webu, konkurencia a možnosť zaistenia správcu účtu.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses