Strategická analýza Porsche Česká republika s.r.o. - Kraus, Jakub; Štamfestová, Petra, 1984-; Syrová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Strategická analýza je rozdělena na dvě hlavní části – teoretickou a praktickou. V teoretické části se práce zabývá zejména metodami, které jsou použity v části praktické. Cílem praktické části strategické analýzy je určit úspěšné plány a cíle do příštích nelehkých let, které obecně, ale zejména pro automobilový průmysl už přichází. Dochází k poklesu odbytu a k evoluci automobilového průmyslu v podobě elektromobility. Na tyto dvě největší změny bude muset Porsche Česká republika s.r.o. intenzivně reagovat. Pomocí zvolených metod odpovídá SA na konkrétní otázky typu: Jak docílit co nejnižšího poklesu zisku při nižších objemech prodeje, jak vyřešit zvýšení podílu prodaných elektrických aut, jaké nové podmínky vytvořit s dealery, aby nedošlo k jejich likvidaci apod. Celkově bere ohled na všechny části řetězce, jelikož propojení s dalšími subjekty jsou zde velmi silné.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses