Vyjádření zásady opatrnosti v příloze v účetní závěrce - Mašková, Barbora; Mikyska, Petr; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zásady opatrnosti a jejím vyjadřováním v příloze v účetní závěrce vybraných společností. Teoretická část je věnována vymezení české účetní legislativy a obecným uznávaným účetním zásadám s důrazem na zásadu opatrnosti a jejím nástrojům. Dále je také popsána účetní závěrka, kategorie účetních jednotek a jednotlivé účetní výkazy. Závěr teoretické části je věnován podrobnému popisu obsahu přílohy účetní závěrky. Praktická část se zabývá analýzou příloh vybraných společností Potravinářské komory ČR za kalendářní rok 2018. Jejím výsledkem je zhodnocení vykazování nástrojů zásady opatrnosti a odložené daně v závislosti na kategorii účetních jednotek v souladu s českou účetní legislativou a popis zjištěných nedostatků.
Vedoucí práce: Petr Mikyska
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses