Digitálna konkurencieschopnost' vybraných krajín EÚ - Tóth, Oliver; Nečadová, Marta; Sirůček, Pavel, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práca sa zaoberá digitálnou konkurencieschopnosťou krajín EÚ. Hlavným cieľom práce je zhodnotenie ich digitálnej konkurencieschopnosti s bližším zameraním na krajiny Vyšehradskej štvorky pomocou kompozitných indikátorov. Ďalšim cieľom je na základe konštrukcie vlastného kompozitného indikátora z tvrdých dát zhodnotiť vplyv konkrétnej metodológie zahrňujúcej dáta mäkké na výsledne poradie krajín v celkovom hodnotení, a v hodnotení na úrovni jednotlivých faktorov. V prvej kapitole sú predstavené prístupy k definovaniu firemnej, regionálnej, národnej a digitálnej konkurencieschopnosti. Druhá kapitola predstavuje možnosti merania digitálnej konkurencieschopnosti. Tretia kapitola sa zaoberá hodnotenám digitálnej konkurencieschopnosti podľa metodológie Digital Economy and Society Index a World Digitial Competitiveness Ranking. Kapitola štvrá pozostáva z analýzy digitálnej konkurencieschopnosti pomocou vlastného kompozitného indikátora a komparácie výsledkov jednotlivých metodológií.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses