Aplikace Balanced Scorecard ve vybrané společnosti - Pohnerová, Tereza (2020)
Cílem diplomové práce s názvem „Aplikace Balanced Scorecard ve vybrané společnosti“ je využití metody Balanced Scorecard při vytváření systému strategického řízení, včetně implementace Balanced Scorecard ve vybrané společnosti z Královéhradeckého kraje.Diplomová práce se skládá ze dvou částí. První teoreticko-metodologická část je určena k pochopení problematiky strategického řízení podniku, strategické analýzy a samotné teorie zaměřené na metodu Balanced Scorecard. Dále jsou uvedeny důvody implementace Balanced Scorecard a omezení a bariery.Druhá část se zabývá praktickým využitím metody Balanced Scorecard, jenž vychází z poznatků teoreticko-metodologické části. Nejprve je představena společnost. Následně je vypracována strategická analýza, která se skládá z analýzy vnitřního a vnějšího prostředí, z nichž se dále vychází při samotné tvorbě Balanced Scorecard. Závěrem diplomové práce je návrh implementace metody Balanced Scorecard ve vybrané společnosti.