Aplikace Balanced Scorecard ve vybrané společnosti - Pohnerová, Tereza; Král, Bohumil, 1952-; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem diplomové práce s názvem „Aplikace Balanced Scorecard ve vybrané společnosti“ je využití metody Balanced Scorecard při vytváření systému strategického řízení, včetně implementace Balanced Scorecard ve vybrané společnosti z Královéhradeckého kraje.Diplomová práce se skládá ze dvou částí. První teoreticko-metodologická část je určena k pochopení problematiky strategického řízení podniku, strategické analýzy a samotné teorie zaměřené na metodu Balanced Scorecard. Dále jsou uvedeny důvody implementace Balanced Scorecard a omezení a bariery.Druhá část se zabývá praktickým využitím metody Balanced Scorecard, jenž vychází z poznatků teoreticko-metodologické části. Nejprve je představena společnost. Následně je vypracována strategická analýza, která se skládá z analýzy vnitřního a vnějšího prostředí, z nichž se dále vychází při samotné tvorbě Balanced Scorecard. Závěrem diplomové práce je návrh implementace metody Balanced Scorecard ve vybrané společnosti.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses