Strategická analýza podniku Pivovar Svijany, a.s. - Bejček, David; Mikan, Pavel, 1963-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem bakalářské práce je navrhnout s pomocí nástrojů strategické analýzy taková opatření, která povedou ke zlepšení konkurenční pozice společnosti Pivovar Svijany, a.s. Práce je dělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část plně vychází z odborné literatury. Praktická část se dále dělí na analýzu okolí firmy a analýzu vnitřních zdrojů. V rámci okolí firmy je vypracována PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, mapa konkurenčních skupin a analýzy odvětví a konkurence. Analýza vnitřních zdrojů podniku obsahuje VRIO analýzu, finanční analýzu a benchmarking vybraných ukazatelů, hodnototvorný řetězec a portfolio analýzu. Následně je zpracována SWOT analýza, na základě čehož jsou formulována strategická doporučení pro zlepšení celkové prosperity podniku.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses