Návrh aplikace reportingu o historických datech Národních srovnávacích zkoušek společnosti Scio - Papajanovská, Lenka; Gála, Libor, 1965-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na návrh reportingové aplikace o historických datech Národních srovnávacích zkoušek společnosti Scio. Cílem práce je vytvoření návrhu reportingové aplikace, která rozšiřuje informační podporu zákaznického centra Scio. Cíle je dosaženo pomocí dílčích kroků. Nejdříve je charakterizována společnost Scio, produkt Národní srovnávací zkoušky a zákaznické centrum. Na základě charakteristiky je vyhodnocena potřeba rozšíření informační podpory centra formou reportingové aplikace, která je klasifikována jako aplikace Business Intelligence. Po teoretickém představení Business Intelligence jsou určeny všechny očekávané vlastnosti a výstupy aplikace, které jsou následně zanalyzovány a upraveny do podoby funkčních a nefunkčních požadavků. Funkční požadavky jsou graficky znázorněny pomocí diagramu případů užití. Identifikované požadavky jsou podkladem pro samotný návrh pilotní aplikace, který je řešen pomocí nástroje Power Pivot. Výsledná aplikace poskytne zaměstnancům zákaznického centra analyticky zpracovaná historická data o Národních srovnávacích zkouškách v podobě reportů, díky čemuž se zefektivní jejich práce a vyhoví se požadavkům zákazníků, kteří se o tato data často zajímají.
Vedoucí práce: Libor Gála
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses