UX testovanie aplikácie carsharingového projektu Uniqway - Moreova, Barbara (2020)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou User Experience (UX) so zameraním na testovanie použiteľnosti mobilných aplikácií a webových stránok. V teoretickej časti popisuje práca pojmy týkajúce sa UX oblasti a ich vzájomné vzťahy. Poukazuje tiež na trendy v tejto oblasti, na dôležitosť pozitívneho užívateľského zážitku s produktom, ale aj na prípady zneužitia UX dizajnu. Ďalšia kapitola sa zaoberá testovaním aplikácií a vyčlenením testovania UX. Podrobne popisuje tiež metódy a postupy UX testovania. Nasledujúca kapitola práce popisuje a vysvetľuje pojem testovanie použiteľnosti, jeho typy a postupy. Praktická časť sa zaoberá testovaním mobilných aplikácií pre iOS a Android, a tiež webovej stránky študentského projektu, carsharingu Uniqway. Po predstavení projektu a pôvodného stavu aplikácie a webovej stránky práca popisuje priebeh príprav, výber metódy testovania, scenár a samotné testovanie Uniqway. Cieľ práce je následne naplnený analýzou výsledkov z testovania, identifikovaním najzávažnejších problémov, určením priorít ich riešenia, riešením nájdených problémov a práca je zakončená návrhom zmien odporúčaných pre aplikáciu a webovú stránku Uniqway.