UX testovanie aplikácie carsharingového projektu Uniqway - Moreova, Barbara; Sklenák, Vilém, 1963-; Kosek, Jiří, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou User Experience (UX) so zameraním na testovanie použiteľnosti mobilných aplikácií a webových stránok. V teoretickej časti popisuje práca pojmy týkajúce sa UX oblasti a ich vzájomné vzťahy. Poukazuje tiež na trendy v tejto oblasti, na dôležitosť pozitívneho užívateľského zážitku s produktom, ale aj na prípady zneužitia UX dizajnu. Ďalšia kapitola sa zaoberá testovaním aplikácií a vyčlenením testovania UX. Podrobne popisuje tiež metódy a postupy UX testovania. Nasledujúca kapitola práce popisuje a vysvetľuje pojem testovanie použiteľnosti, jeho typy a postupy. Praktická časť sa zaoberá testovaním mobilných aplikácií pre iOS a Android, a tiež webovej stránky študentského projektu, carsharingu Uniqway. Po predstavení projektu a pôvodného stavu aplikácie a webovej stránky práca popisuje priebeh príprav, výber metódy testovania, scenár a samotné testovanie Uniqway. Cieľ práce je následne naplnený analýzou výsledkov z testovania, identifikovaním najzávažnejších problémov, určením priorít ich riešenia, riešením nájdených problémov a práca je zakončená návrhom zmien odporúčaných pre aplikáciu a webovú stránku Uniqway.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses