Veřejně dostupné informace o lékařích a lékařských zařízeních - Pelikánová, Hana; Potančok, Martin; Černý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalářská práce se zabývá tématem dostupnosti informací o poskytovatelích zdravotních služeb, které jsou pro pacienty nezbytné.Cílem této bakalářské práce bylo zmapovat dostupnost informací o poskytovatelích zdravotních služeb, zjistit, jakým způsobem pacienti tyto informace získávají a navrhnout zlepšení dostupnosti informací o poskytovatelích zdravotních služeb v České republice.Práce má několik částí. Na začátku práce jsou popsány různé možnosti, jak poskytovatelé zdravotních služeb mohou zveřejňovat informace. Popsané jsou možnosti on-line i off-line. Zbytek práce se soustředí na on-line způsoby a z nich spíše na databáze spravované státem. Při zpracovávání práce proběhlo dotazníkové šetření, které zjišťovalo, kde respondenti získávají informace o poskytovatelích zdravotních služeb a jakými způsoby s nimi komunikují. Byla zpracována analýza dat z Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb, která ukázala, jestli a jak poskytovatelé zdravotních služeb vyplňují dobrovolné údaje. Na konci je navrhnuto několik možností, jak prostřednictví Národního registru poskytovatelů zdravotních služeb zlepšit dostupnost informací pro pacienty a zefektivnit komunikaci mezi pacientem a poskytovatelem.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses