Analýza investičních příležitostí do nemovitostí na zvoleném trhu - Bogunov, Georgii; Radová, Jarmila; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou investování do nemovitostí v České republice. Prvním cílem je charakterizovat trh nemovitostí, faktory, jež ho ovlivňují a mechanismy fungování trhu. Samostatná kapitola je věnována jak analýze vývoje poptávkových a nabídkových faktorů na nemovitostním trhu, tak i trhu komerčních nemovitostí jako celku a jeho dílčím segmentům z investičního hlediska. Druhým cílem je vysvětlit postup investora v podobě developerské a/nebo investiční společnosti při procesu investování do komerční nemovitosti a s tím spojených specifik na území České republiky. V rámci případové studie dochází k propojení teoretických poznatků s praxí prostřednictvím příkladu skutečného procesu ohodnocení investice do komerční nemovitosti.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses